Home » Werkwijze slaapcoaching

Werkwijze kinderslaapcoaching

Slapen is een vaardigheid. Een vaardigheid die niet elk kindje vanzelf leert. Als gecertificeerd kinderslaapcoach kan ik je helpen jouw kindje deze vaardigheid onder de knie te krijgen. Samen ontwikkelen we een gepersonaliseerd slaapplan zodat je kindje zelfstandig in slaap leert vallen en zelfstandig in slaap weet te blijven. Ik leer je hoe je, op een liefdevolle manier, je kindje ondersteund. Daarnaast leer ik je hoe je veranderingen doorvoert zodat je niet alleen de slaap van je kindje optimaliseert, maar ook die van jezelf.

Hoe werkt de kinderslaapcoaching?

Ik start mijn trajecten altijd met een vrijblijvende persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek bespreken we de slaapproblemen van je kindje(s) en leg ik je uit hoe ik je verder kan helpen en welk pakket bij jullie past. Zodra je zeker weet dat je wilt starten, stuur ik je een vragenlijst en vraag ik je een slaaplog bij te houden (3x 24 uur lang). Nadat je de vragenlijst en het slaaplog naar mij teruggestuurd hebt, analyseer ik deze en vervolgens plannen wij een afspraak voor een persoonlijk consultgesprek. Deze vindt bij jou thuis plaats of op afstand (via Zoom/Skype). Tijdens dit consult gaan we de dieper in op jullie situatie en de slaapproblematiek en spreken we potentiële oplossingen door. Deze verwerk ik vervolgens in het slaapplan, welke ik op maat maak voor je kindje(s). In het slaapplan verwerk ik de doelen van jullie als gezin, jullie opvoedstijl en de methode die bij jou en je kindje past. Hierin neem ik ook alle wensen mee op het gebied van spenen, dagslaapjes, slaapomgeving en (het afbouwen van) voedingsmomenten. Ik respecteer elke opvoedstijl en werk ook met gezinnen die bijvoorbeeld bewust willen blijven co-slapen. Ik zal je nooit vragen om hiermee te stoppen. Na het consult en het opstellen van het slaapplan, start de daadwerkelijke coaching. De startdatum leggen we in overleg vast. Tijdens de coachingsperiode hebben we één keer per dag contact op de dagen die tot je pakket behoren, waarbij ik vragen beantwoordt en feedback geef op het slaaplog die jullie dagelijks bijhouden.

Wanneer ben je klaar voor kinderslaapcoaching?

Ik vraag van ouders altijd drie dingen: teamwork, consistentie en geduld. Slaapcoaching is een intensief proces en vergt tijd en geduld. Je bent bereid om deze tijdsinvestering te maken. Tijdens de coaching ben ik als coach vooral afhankelijk van het slaaplog dat door de ouders ingevuld wordt. Dit vergt tijd en aandacht. Tenslotte is consistentie de belangrijkste factor van de coaching. Er is sprake van een slagingspercentage van 95% op het moment dat je klaar bent voor de coaching, je kindje gezond is en als het slaaplog goed wordt ingevuld. Ben jij er klaar voor? Neem dan direct een kijkje bij de coachingspakketten.