Home » Over slaapcoaching

Werkwijze kinderslaapcoaching

Slapen is een vaardigheid. Een vaardigheid die niet elk kindje vanzelf leert. Als gecertificeerd kinderslaapcoach kan ik je helpen jouw kindje deze vaardigheid eigen te maken. Samen ontwikkelen we een gepersonaliseerd slaapplan zodat jij je kindje optimaal en op een liefdevolle manier kunt faciliteren op weg naar gezondere slaapgewoonten. Daarnaast leer ik je hoe je veranderingen doorvoert zodat je niet alleen de slaap van je kindje optimaliseert, maar ook die van jezelf.
 
 

Hoe werkt de kinderslaapcoaching?

 
Ik start mijn trajecten altijd met een vrijblijvende telefonische kennismaking. Tijdens dit gesprek bespreken we de slaapproblemen van je kindje(s) en leg ik je uit hoe ik je verder kan helpen en welk pakket bij jullie past. Zodra je zeker weet dat je wilt starten, dan krijg je toegang tot jouw persoonlijk online omgeving: ‘Mijn Sleepymindz’. Binnen deze online omgeving vind je een vragenlijst en vraag ik je een slaaplog bij te houden (3x 24 uur lang). Nadat je de vragenlijst en het slaaplog ingevuld hebt, analyseer ik deze.

Vervolgens plannen wij een afspraak voor een persoonlijk consultgesprek. Deze vindt bij jou thuis plaats of op afstand (via Zoom/Skype). Tijdens dit consult gaan we de dieper in op jullie situatie en de slaapproblematiek en nemen we potentiële oplossingen door. Deze verwerk ik vervolgens in het slaapplan, welke ik op maat maak voor je kindje(s). In het slaapplan verwerk ik de doelen van jullie als gezin, jullie opvoedstijl en de methode die bij jou en je kindje past. Het plan ligt nooit vast, maar passen we aan op de reacties van je kindje(s) en op jullie wensen. Hierin neem ik ook alle wensen mee op het gebied van spenen, dagslaapjes, slaapomgeving en (het afbouwen van) voedingsmomenten. Ik respecteer elke opvoedstijl en werk ook met gezinnen die bijvoorbeeld bewust co-sleepen. Ik zal je nooit vragen om hiermee te stoppen.

Na het consult en het opstellen van het slaapplan, start de daadwerkelijke coaching. De startdatum stellen we in overleg vast. Tijdens de coachingsperiode hebben we één keer per dag contact op de dagen die tot je pakket behoren, waarbij ik vragen beantwoordt en feedback geef binnen ‘Mijn Sleepymindz’. Telefonisch contact hoort hier natuurlijk ook bij!
 
 

Wanneer ben je klaar voor kinderslaapcoaching?

 
Ik vraag van ouders altijd drie dingen: teamwork, consistentie en geduld. Slaapcoaching is een intensief proces en vergt tijd en geduld. Je bent bereid om deze tijdsinvestering te maken. Tijdens de coaching ben ik als coach vooral afhankelijk van het slaaplog dat door ouders ingevuld wordt. Dit vergt tijd en aandacht. Tenslotte is consistentie de belangrijkste factor van de coaching. Er is sprake van een slagingspercentage van 95% op het moment dat je klaar bent voor de coaching, er geen medische problemen spelen en als het slaaplog goed wordt ingevuld. Ben jij er klaar voor? Neem dan direct een kijkje bij de coachingspakketten.